Sunday, 29 July 2012

BUDI BAHASA BUDAYA KITA...


MAJLIS PELANCARAN BULAN BAHASA 2012

Bahasa merupakan alat komunikasi yang membentuk perpaduan. Pelancaran Bulan Bahasa ini diharapkan dapat menjadi penyalur bagi menyatakan perasaan dan emosi, membantu jalan fikiran dalam menilai dan mengenal diri sendiri.

 WAKIL GURU PELATIH BERUCAP SEMPENA PELANCARAN BULAN BAHASA

Program ini dilaksanakan untuk membina perhubungan sosial dan seterusnya membentuk perpaduan di samping dapat meningkatkan kemahiran murid dalam berbahasa seperti menulis esei, berpantun, berpuisi dan sebagainya.


 EN. KAMARUDDIN ABDUL MAJID, GPK PENTADBIRAN SK TUN SAS
MENANDATANGANI CERMIN SEBAGAI SIMBOLIK MERASMIKAN PROGRAM BULAN BAHASA 2012

Antara objekif program ialah:

1.    Memartabatkan dan menambahkan kemahiran bahasa dan sastera dalam kalangan warga SK Tun SAS khususnya pelajar-pelajar.
2.    Mencungkil bakat dan membina keyakinan  para pelajar melalui pertandingan dan aktiviti yang  telah  disediakan dan melahirkan insan yang kreatif dan kritis
  1. Menanamkan rasa cinta dan bangga akan  bahasa ,sastera dan    budaya dalam diri setiap warga SK Tun SAS
  2. Merapatkan hubungan antara warga SK Tun SAS melalui  aktiviti bercorak bahasa dan sastera serta mewujudkan kerjasama antara satu sama lain.

  
BARISAN PIHAK PENTADBIR DAN GURU- GURU SK TUN SAS
YANG BANYAK MEMBERI TUNJUK AJAR


WAJAH TERUJA MURID- MURID SK TUN SAS UNTUK MENGIKUTI AKTIVITI MINGGU BAHASA

Ucapan setingii- tinggi penghargaan kepada warga SK TUN SAS  yang banyak memberi tunjuk ajar, nasihat dan kerjasama yang sangat baik kepada kami guru pelatih sempena pelancaran Bulan Bahasa 2012 dan Minggu Bahasa 2012.

No comments:

Post a Comment