Sunday, 29 July 2012

‘ADIKKU SAYANG’


PROGRAM MOTIVASI ‘ADIKKU SAYANG’
14 JULAI 2012

Program motivasi Adikku Sayang diadakan  bagi mendedahkan murid tahun 4 dan 5 Sekolah Kebangsaan Tun Syed Ahmad Shahabudin (SK Tun SAS) tentang membentuk sahsiah diri yang unggul.

  EN. AHMAD SUHAIZAN BIN PANDAK, 
KAUNSELOR IPG KAMPUS PEREMPUAN MELAYU

Objektif program:
a.    Melahirkan murid yang mempunyai sahsiah kendiri unggul, berkeyakinan dan bermotivasi tinggi
b.    Melahirkan murid yang berfikiran positif dan amanah menjalankan tugas
c.    Membentuk murid yang bertingkah laku baik kepada diri sendiri dan juga orang lain.

MURID TEKUN MENDENGAR NASIHAT DAN PERINGATAN YANG DISAMPAIKAN

Program ini memang wajar dilaksanakan memandangkan murid tahun 5 masih lagi belum matang dan pendedahan ini amat bertepatan untuk membentuk sahsiah diri yang positif.  MURID BERBINCANG DAN BEKERJASAMA MEMBUAT SEBIJI DADU GERGASI DALAM LDK 1

Tugas guru bukan sahaja mengajar malah mendidik. Oleh yang demikian program ini merupakan salah satu usaha yang dijalankan bagi mendidik murid menjadi seorang yang berketerampilan. 

 SEORANG WAKIL PERSERTA BERSAMA GURU BESAR MENERIMA SIJIL PENGHARGAAN

Seorang individu yang unggul dinilai berdasarkan kekuatan mental dan fizikal dalam menjalankan apa jua aktiviti, menyelesaikan masalah dan pembawaan diri mereka dalam masyarakat secara positif. 

WAKIL GURU PELATIH MENYAMPAIKAN HADIAH KEPADA GURU BESAR

Diiharapkan Program Adikku Sayang ini memberi pendedahan kepada murid tahun 4 dan 5 agar menjadi insan yang berguna dan bermanfaat kepada masyarakat serta melahirkan individu yang mempunyai sahsiah mulia.No comments:

Post a Comment